Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022,

ώρες 17:30 – 20:30,

Webinar

Το Bridging Digital είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που διενεργείται στα πλαίσια του Erasmus+, εστιάζει σε καινοτόμες πρακτικές και έχει ως στόχο του να υποστηρίξει την ανάπτυξη και το συνδυασμό των ψηφιακών και των δημιουργικών ικανοτήτων, τόσο για τους εκπαιδευτές ενηλίκων όσο και για τους επαγγελματίες της τέχνης. Υλοποιείται από τη σύμπραξη τεσσάρων οργανισμών από τη Σουηδία, την Πολωνία, τη Σκωτία και την Ελλάδα.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού θα πραγματοποιηθεί το διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα: «Προσαρμόζοντας τη θεατρική πράξη στο ψηφιακό μέσο: δημιουργικά εργαλεία και εκπαιδευτικές εφαρμογές».

Περιεχόμενο εργαστηρίου

  • Η οπτικοποίηση της θεατρικής πράξης (συγκριτική μελέτη θεατρικής και κινηματογραφικής γραφής, τρόποι οπτικοακουστικής καταγραφής της θεατρικής πράξης, ένταξη κινηματογραφικών στοιχείων στο θεατρικό κείμενο).
  • Εκπαιδευτικές εφαρμογές (δημιουργία πρωτότυπου οπτικοακουστικού έργου βασισμένου σε θεατρικό δρώμενο, αξιοποίηση του ολοκληρωμένου έργου στην εκπαιδευτική διαδικασία).
  • Περιγραφή μιας καλής πρακτικής: η συνεργασία με τους Αγγέλους της Χαράς στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός θεατρικού δρώμενου, βασισμένου σε προσωπικές ιστορίες ατόμων που περιθάλπονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, και την ψηφιακή του αποτύπωση με στόχο τη διάχυσή του στους ίδιους χώρους αλλά και την εκπαιδευτική αξιοποίησή του.

Στόχος του εργαστηρίου

Κατανόηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή οπτικοακουστική τεχνολογία στην αποτύπωση ενός θεατρικού δρώμενου, τη διανομή του στο κοινό και την εκπαιδευτική του αξιοποίηση.

Ο σύνδεσμος για την εγγραφή είναι εδώ: https://forms.gle/kUhVbdkqmDgriR6v8

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom και είναι δωρεάν. Για την απρόσκοπτη συμμετοχή σας είναι σημαντικό να συνδεθείτε μέσω υπολογιστή και να διαθέτετε μικρόφωνο και κάμερα σε λειτουργία.

Απευθύνεται σε εκείνους που δε μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο διά ζώσης.

Θα χαρούμε να σας δούμε διαδικτυακά!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο blog μας, στην ιστοσελίδα του, καθώς και στη σελίδα του στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here