Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και ώρες 18.00 – 20.00 θα πραγματοποιηθεί το 7ο διαδικτυακό σεμινάριο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων με θέμα «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Επιτεύγματα και Προβλήματα».

Περιεχόμενο

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η πορεία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) από το ξεκίνημά τους, το 2000, με τη λειτουργία του πρώτου σχολείου ενηλίκων στο Περιστέρι Αττικής, μέχρι και σήμερα. Θα επισημανθούν οι προϋποθέσεις επιτυχίας του πρωτοποριακού αυτού εκπαιδευτικού εγχειρήματος, που στηρίχτηκε στις αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, και οι καινοτομίες που περιλαμβάνονται στη Φιλοσοφία και στο Πρόγραμμα Σπουδών του. Η συζήτηση αναμένεται να εστιάσει σε τρεις χρονικές περιόδους: α) στα πρώτα χρόνια της πορείας των ΣΔΕ και στον σχεδιασμό των προδιαγραφών λειτουργίας τους β) στην απότομη αύξηση του αριθμού τους με συνέπεια την εμφάνιση των πρώτων ουσιαστικών προβλημάτων, και γ) στις μέρες μας, στη σημερινή τους πραγματικότητα. Θα εντοπιστούν τα επιτεύγματα, τα προβληματικά ζητήματα αλλά και οι προοπτικές των Σχολείων αυτών, που εξακολουθούν να παραμένουν και σήμερα αναγκαίος θεσμός στην ελληνική κοινωνία.

Συζητούν οι:

Αποστόλης Μπάρλος, Εκπαιδευτικός και Διευθυντής στο 1ο ΣΔΕ Λάρισας (2003-2013), Παιδαγωγικός Σύμβουλος των ΣΔΕ Θεσσαλίας (2014-2015), Εκπαιδευτής Ενηλίκων.

Βαγγέλης Ανάγνου, Εκπαιδευτικός, Μέλος ΣΕΠ ΕΑΠ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, ερευνητής.

Χρύσα Μάνθου, Διευθύντρια στο ΣΔΕ Ιωαννίνων (2003-2010), Παιδαγωγική Σύμβουλος των ΣΔΕ Ηπείρου – Δυτικής Ελλάδας (2012-2015), Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.

Συντονισμός:

Βάσω Νικολοπούλου, Διευθύντρια τεκμηρίωσης και επικοινωνίας στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, μέλος της ομάδας συντονισμού και παρακολούθησης και της ομάδας έργου των ΣΔΕ

Δηλώσεις συμμετοχής:

Δηλώνετε συμμετοχή στη φόρμα εδώ. Θα λάβετε email με το zoom link την ημέρα του σεμιναρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here