Στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2021 υποδεχτήκαμε στην Αθήνα τους εταίρους μας από το πρόγραμμα «Digital Technologies to Improve Adult Learning», που διενεργείται στα πλαίσια του Erasmus+. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε μέσα από τη συνεργασία έξι οργανισμών, από 5 διαφορετικές χώρες: Musiques de Nuit και  Le LABA από τη Γαλλία,  Ländliche Erwachsenenbildung Thüringen e.V από τη Γερμανία, European E-learning Institute από τη Δανία, Momentum educate + innovate από την Ιρλανδία, Learning Hub Friesland από την Ολλανδία και Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων από την Ελλάδα.

Το DIGITAL και τα αποτελέσματά του

Το DIGITAL στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας και στην κινητοποίηση των εκπαιδευτών, που εργάζονται με ενηλίκους χαμηλής ειδίκευσης ή και προσόντων, να χρησιμοποιήσουν ψηφιακές στρατηγικές εκμάθησης και εργαλεία με σκοπό να προάγουν την επαγγελματική και την προσωπική τους ανάπτυξη.

Αποτέλεσμα του προγράμματος αυτού ήταν η δημιουργία ενός Εγχειριδίου Καλών Πρακτικών (Good Practice Compendium), μία ψηφιακή έκδοση που ενθαρρύνει τον διαμοιρασμό της γνώσης και την μάθηση μεταξύ οργανισμών Εκπαίδευσης Ενηλίκων εντοπίζοντας και μοιράζοντας καινοτόμες προσεγγίσεις για την εφαρμογή της ψηφιακής διδασκαλίας και μάθησης στην εκπαίδευση ενηλίκων.  Επιπλέον, μία Ψηφιακή Εργαλειοθήκη (DIGITAL toolbox), δηλαδή μία διαδραστική έκδοση με τα 23 καλύτερα εργαλεία ψηφιακής μάθησης, τα οποία δοκιμάστηκαν από τους εταίρους του προγράμματος και η οποία περιλαμβάνει επίσης μεθόδους και οδηγίες για εφαρμογή και χρήση των εργαλείων αυτών. Τέλος, δημιουργήθηκε το DIGITAL Online-Course, ένα σύντομο Διαδικτυακό Σεμινάριο που προσφέρεται σε εκπαιδευτές με σκοπό να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να χειρίζονται ψηφιακά εργαλεία μάθησης με αυτοπεποίθηση.

Η συνάντηση στην Αθήνα

Στην ατζέντα του προγράμματος της Δευτέρας ήταν η συνάντηση των εταίρων στα γραφεία μας στην Αθήνα, όπου και συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος και ακολούθησε η αξιολόγησή του. Η Τρίτη αφιερώθηκε στην ξενάγηση των συνεργατών μας στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Συνάντηση εταίρων στα γραφεία της Ε.Ε.Ε.Ε.
Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

Ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο President, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε παρουσίαση του προγράμματος και των εταίρων, ενώ ακολούθησε και εργαστήριο πρακτικής εφαρμογής των εργαλείων του προγράμματος. Λάβαμε ανατροφοδότηση από τους συμμετέχοντες σχετικά με τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την βελτίωση των ίδιων των εργαλείων όσο και για τη δική μας.

Ακόμη ένα πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του λοιπόν. Ένας κύκλος κλείνει. Πολλοί νέοι θα ανοίξουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here